Ana Sayfa » İslami Makaleler » Kabe de hacılar hu der Allah
Kabe De Hacılar Hu Der Allah

Kabe de hacılar hu der Allah

Samimiyetin Zaferi

 

Sosyal medya Kabe hacılar Hu Der Allah nidalarıyla inliyor. Son günlerde “doğallık” akımıyla yükselen yeni isimleri ağırlamaya devam ediyor. Hiç beklenmedik anlarda paylaşılan bir video veya içtenlikle söylenen bir ezgi, bir ismi geceden sabaha milyonların tanıdığı bir sima haline getirebiliyor. Kullanıcılar artık kusursuz kurgulardan ziyade; Celal Karatüre’nin videolarında olduğu gibi “bizden” olanın, içten gelenin peşinden gidiyor.

Özellikle manevi duyguların yoğunlaştığı dönemlerde, bu duygulara tercüman olan içerik üreticilerinin algoritmalarda ön plana çıkması tesadüf değil. Geleneksel ezgileri sosyal medyanın hızıyla birleştiren bu isimler, hem nostalji arayanlara hem de yeni nesle hitap ederek dijital bir köprü kuruyorlar.

Kulaklara hoş gelen makul bir sosyal medya akımı olarak tüketeceğimizi düşünüyorduk. Ancak bu sefer etkileşim sosyal medyada kalmadı; oradan okullara, evlere, caddelere ve politik söylemlere kadar ulaştı.

Sanırım bir “kırılmaya” şahitlik ediyoruz. Milyar liralık kültür ve sanat yatırımlarının, dev prodüksiyonların, Batı fonlamalarının, yaşam biçimi dayatmalarının gençleri kuşattığı bu çağda; bir insanın elinde mikrofon, dilinde ilahiyle bu kadar karşılık bulması sıradan bir gelişme ve artık “anlık bir ilgi” değil. Elbette sanal ve sosyal etkileşimi düşecek ancak bundan sonrası için etkisi olacağı aşikar.

 

Gönüllleri Allah Allah nidalarıyla coşturan Celal Karatüre’ye Duabahcesi.Net’ten Teşekkür

Celal Karatüre, sadece bir ilahiyi seslendirmenin ötesine geçerek; gönüllerde yer eden kadim eserlerin, günümüz çağında hızıyla nasıl harmanlanabileceğine dair hepimize kıymetli bir rehberlik etti. Duabahcesi.Net ailesi olarak, unutulmaya yüz tutmuş manevi tınıları yeniden geniş kitlelerin diline pelesenk ettiği ve geleneği modern mecralara taşıdığı için kendisine en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz.

Sanat camiasından ve her yaştan dinleyiciden gelen samimi teveccüh, Karatüre’nin bu ihlaslı yolculuğunun ne kadar doğru bir zeminde ilerlediğinin en büyük nişanesidir. İnanıyoruz ki, bu özgün ve samimi duruş, önümüzdeki dönemde de gönülleri fethetmeye ve ilahi geleneğimizi yarınlara taşımaya devam edecektir. DuabahcesiFm siz değerli dinleyiciler için dini radyo yayını düstur edinmiş ve yoluna devam etmektedir.  Bizleri gerek dinleyerek, gerek sitemize gelip hasbihal ederek, gerekse manevi olarak dua göndererek destek veren herkese ayrıca teşekkür ediyoruz.

Duabahcesi.Net olarak bu kıymetli başarıyı yürekten tebrik ediyor; sesinin yankısının, nefesinin bereketinin ve hizmetinin daim olmasını diliyoruz. Rabbim bu güzel yolda muvaffakiyetlerini artırsın.

Kabe de hacılar hu der Allah” üzerine 4 yorum

  1. aref in kaleme aldığı bu yazısınıda diğerleri gibi bir solukta okuduk.

    Birlikte aşamayacağımız sorun yokdur.

  2. Aref öncelikle gönlüne ve kalemine saglık. Evet yıllardır severek dinledigimiz ve her dinledigimizde kendimizi Mekke sehrinin Allah evinin etrafında tavafta hissini yasadıgımız bu güzel ilahinin asıl sahibi ile yeniden gönüllere düşmesi cok güzel ve bu sadece sosyal medyada degil okullarda ve genclerin parıldayan gönlünde bile yankılanıyor böyle güzelliklere ülkece ve gönlümüzce ihtiyacımız vardı yüreklerine saglık Rabbim bizlere de nasip eyLesin Allah razı olsun paylaşım için 🌺

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir