Ana Sayfa » Dualarİslami Kıssalarİslami MakalelerMenkıbelerTasavvuf » Tövbenin Geciktirilmesinde ki Tehlike.!
ben pişmanım

Tövbenin Geciktirilmesinde ki Tehlike.!

Tövbenin geciktirilmesi korkunç tehlikeler arz eder.

 

Günah ilk işlendiği anlarda kalp kararır. Bir an önce tövbe ederek kalp o manevi kirden arıtılmazsa Allah c.c korusun sonu uçurumdur. İnsanı hızla bedbahtlığa doğru sürükler.

 

Lanetlik şeytanın durumunu hatırlatalım. Önce günaha daldı sonra da imandan çıkaran küfür Ve inkarın koyu karanlığına saptı, o ve ona uyanlar ebediyen bedbaht oldular.

Eğer istediğin günahların sana yükleyiciyi ağır Ceza’dan korkmuyorsan ibadet etmeye zaman ayıramıyorsan gönlün kararmış ve katılaşmış demektir.

 

Ey Mümin hiçbir günahı küçük görme sonra büyük günahlara daldığın halde kendini temiz pak ve günahsız sanırsın.

 

Ey Mümin nefsini hesaba çek bir an önce tövbe etmeye durmadan, Hak yolunda ilerlemeye  çalış. Etrafını çepeçevre kuşatan  hain düşmanlardan kurtulabilmek için Allah’a sığın.

Ona dön yalvar yakar Adem babamızı düşün Allah ona nihayetsiz kudretiyle topraktan yaratmıştı. ona Can vermiş sonra da meleklerin omuzlarında cennetine koymuştu sonra ne oldu hz. Adem Babamız orada bir günah işlediği Cennetten sürüldü. Hz. Adem Babamız işlediği hatanın farkına varıp ( ikiyüz ) yıl başını secdeden  kaldırmayıp Allah’a  yalvardı  ağladı,

Allah  onun tövbesini kabul etti.

 

Tövbe eden tövbe ettiğine göre yine de içinde Allah’a karşı bir korku barındırıyor demektir.

Hiç tövbe etmeye yanaşmayan bedbahtların haline ne olacaktır ? Eğer Tövbe ettikten sonra tövbemi bozar ikinci kere günah işlersen yine, tövbe et ama bu kere İnşaAllah bir daha ölünceye kadar günah işlemi yiyeceğim diyerek kararlı ol. Eğer günah işlemeyi kul alışkanlık haline getirmişsen üçüncü dördüncü kere tekrarlanmışsan,  Sen peşinden yine tövbe et günah işlemekten nasıl bıkmıyorsan tövbe etmektende bıkma.

Allah Resulü (s.a.s)

İçinizden en iyileriniz günahı çok olduğu halde umutsuzluğa kapılmayıp da bol bol tövbe eden; Allah’a Yönelerek Ona Yalvarıp Yakarmanızdır.

 

Ey Mümin..!!  şu ibret dolu Allah kelamını düşün:

 

Kötülük İşleyenler veya kendilerine yazık edenler, bu hareketlerinden sonra Allah’a tövbe ederlerse Allah’ın çok bağışlayıcı ve çok esirgeyici olduğunu görürler: Nisa Suresi / Ayet 110

 

Ey Mümin..! bir daha asla günah İşlemeyeceğine kalbinin bütün samimiyetiyle karar verip yemin (ant) iç.

İmkan ve şartlarının elverdiği nispetini hak ve hukukunu çiğnediğin kimselerle helalleşmeye gönüllerini almaya bak.

Helalliklerini alamadıklarından ötürü de affedilmesi için Allah’a yalvar ola ki haksızlığa

uğrattıkların senden hoşnut eder.

Vaktinde yerine getiremediğin üzerinde borç olan kalmış ibadetlerini kaza et.

Sonra tüm vücudunu temizle ellerini yıka, abdest al, dört rekat namaz bittikten sonra Allah’tan başka herhangi bir Fani varlığın göremeyeceği bir yere git ve orda yüzünü toprağa sür Allah’a acziyetini kusurunu  hatalarını itiraf ettiğin gibi  ağlayarak af dile.

Allah‘ım küçük günahkar aciz kulun yine kapında.

Bu asi kulun sana geldi. Günahkar kulun özür diliyor af diliyor.

Ne olur beni affet özrümü kabul et bana Rahmet nazarıyla bak. Bana merhamet et Allah‘ım..!! Geçmiş günahlarımı yargıla ahir ömrümde sana karşı isyan etmekten beni muhafaza et. Çünkü her şey senin Kudret elinin altındadır.

Sen bu aciz kullarını çok Esirgeyen ve Bağışlayansın büyük küçük tüm işlerin  sonunda baş vuracağı son kapı, Ey gamlıların son dayanağı, Ey Ol deyince olduran, Öl deyince de öldüren,  Allah‘ım her yanımızı günahlar sardı, sıkıntıları gideren Allah‘ım bizi bu günahların ağırlığı ve sıkıntılarından kurtar.  Ben o mahşerin çetin gününde yalnız sana güveniyorum. tövbemi kabul et Ey gerçek tövbeleri kabul eden Allah‘ım..!!

Ekleyen: EhiL

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir